Skriv ut denna sida
torsdag, 14 november 2019 12:43

Einar Mattsson köper av Skanska i Täby Park

Skrivet av 

 

Peter Svensson, vd för Einar Mattsson Projekt AB.


 

Einar Mattsson har förvärvat fastigheten Månstenen 5 i den framväxande stadsdelen Täby Park av Skanska. För fastigheten som omfattar cirka 12.600 ljus bruttoarea finns en lagakraftvunnen detaljplan. På platsen planerar Einar Mattsson att ställa ett kvarter bestående av cirka 150 bostadsrätter. Fastigheten tillträds 2020 och produktionsstart är beräknad till senast 2021.

– Täby Park kommer att bli en fantastisk stadsdel med nära 20 000 invånare och tusentals arbetsplatser när stadsdelen är klar. Tack vare Täby kommuns satsning, en bra dialog och affären med Skanska får vi nu möjlighet att bidra med cirka 150 högkvalitativa bostadsrätter så att fler kan hitta hem i denna natur- och stadsnära miljö, säger Peter Svensson, vd för Einar Mattsson Projekt AB.

– Vi välkomnar Einar Mattsson till Täby Park och tycker det är positivt att fler aktörer vill vara med och utveckla området. Täby Park kommer att bli en storstadsdel med småstadskänsla och med ett stort fokus på hållbarhet, säger Christoffer Järkeborn, regionchef Skanska Sverige Nya Hem.

Täby Park – en levande stadsdel med människan i centrum
Täby park ligger nära Täby centrum, naturområden och Roslagsbanan. Här planeras även för nya busslinjer. När den nya stadsdelen på galoppfältet är färdigutvecklad kommer det att bland annat inrymma cirka 20.000 invånare i 6.000 bostäder samt 4.000–5.000 arbetsplatser, nya skolor, en simhall, parker och handel.

Einar Mattsson är en långsiktig fastighetsaktör som varit verksam på Stockholms bostadsmarknad i 80 år. Med sina 5.600 bostäder är bolaget  idag Stockholms stads största privata ägare av hyresbostäder. Einar Mattsson har som mål att färdigställa minst 4.000 lägenheter under en tioårsperiod. I koncernen ingår också ett förvaltningsbolag som förvaltar cirka 15.000 bostäder, en byggentreprenadverksamhet som säkerställer kvaliteten i byggprocessen och ett bolag som sköter övriga investeringar.


 

Senaste från Redaktionen