20 april 2024
måndag, 18 november 2019 12:07

Tornstaden bygger på kajen vid Rindö Hamn

Skrivet av 

 


Flygvy: Rindö Hamn Vaxholm. Rindö utanför Vaxholm är cirka 5 km lång och 1,2 km bred.


Tornstaden har erhållit startbesked från Vaxholms Stad för Brf Dykaren Rindö och påbörjar nu byggnationen vid kajkanten i Rindö Hamn. Denna vecka sätts markarbetena igång och första inflyttningen beräknas ske under sommaren år 2021.

 

I Stockholms mellersta skärgård, strax utanför Vaxholm, ligger den vackra ön Rindö med en spännande historia och unika miljöer. Med strålande havsutsikt ska Tornstaden nu börja bygga 85 lägenheter och 6 radhus med orangerie på taket. Försäljning pågår och mer information och möjlighet att anmäla intresse finns på projektets hemsida rindohamn.se.

Rindö har de senaste åren fått nytt liv då flera anrika kasernbyggnader varsamt byggts om till bostadsrätter. Andra lokaler har renoverats för att inrymma bl.a. restaurang, ostmakeri och bryggeri. Här finns även en skola för årskurs 1 till 6. Ön nås med vägfärja från både Vaxholm och Värmdö. Waxholmsbolaget kör även direktbåtar från Stockholms City till Rindö Hamn.

Bygg- och fastighetskoncernen Tornstaden satsar på att långsiktigt utveckla och förvalta fastigheter på Rindö.

– Vi är stolta och glada att vi nu kan påbörja byggnationen av vårt första projekt på Rindö och ser fram emot att fortsätta utveckla ön långsiktigt tillsammans med Rindöborna och Vaxholms kommun. Det här är en unik och historiskt viktig miljö som vi både vill bevara och förädla, säger Therese Kilenstam, vd för Tornstaden Projektutveckling.