12 december 2019
måndag, 18 november 2019 12:23

NCC:s nya huvudkontor invigs i Järva

Skrivet av 

 


NCC:s nya huvudkontor med plats för 800 medarbetare utgör knappt 17.000 kvm av ytan i kontorsprojektet K12 som har ritats av White arkiteter.

 

 

 

 

 


En spektakulär trappa i centrum för NCC:s nya huvudkontor. Foto: Joakim Kröger, NCC.

 

 

 


Perspektiv mot en lanternin.




– Stockholm växer och behovet av kontor och bostäder är stort. Vi utvecklar Järva Krog till en trygg, tillgänglig och trivsam blandstad som på sikt kommer att rymma cirka 450 bostäder, 1 800 arbetsplatser, restauranger, service, handel och en förskola. Här finns även vårt nya huvudkontor som tydligt visar vårt erbjudande inom kontorsutveckling, säger Joachim Holmberg, affärsområdeschef på NCC Property Development.

NCC:s nya huvudkontor med plats för 800 medarbetare utgör knappt 17.000 kvm av ytan i kontorsprojektet K12 som har ritats av White arkiteter. Vid utvecklingen av det nya huvudkontoret har NCC haft stort fokus på att skapa en effektiv arbetsmiljö som är anpassad till ett projektbaserat, digitalt arbetssätt över både organisations-, regions- och landsgränser. Även hälsa och ett hållbart arbetsliv står i centrum.

– Målet har varit att skapa en inspirerande och effektiv arbetsmiljö som stöttar medarbetarna i det dagliga arbetet för ett projektbaserat arbetssätt. Vi vill främja en god hälsa och stimulera till en aktiv och hälsosam livsstil för våra medarbetare. Här vill vi vara en förebild i branschen, säger Marie Reifeldt, HR-direktör på NCC.

Kontorsbyggnaden är framtidssäkrad. Den är enkel att justera och anpassa lokalerna för skiftande behov över tid. Genomgående har hållbara material använts, byggmaterial har återbrukats och solceller har byggts in i fasaden. I entréplan finns en träningsanläggning samt en stor inbjudande trappa i centrum som ska uppmuntra till rörelse.

–Entréplanet är öppet för allmänheten och har en visuell koppling upp i huset med öppningar i bjälklaget och rum med dubbel takhöjd. Genom huset sträcker sig två atrier, gestaltade i massivträ. Det första atriet är generöst och luftigt med en skulptural trappa som genererar rörelse och spontana möten. Det andra atriet är mer intimt med mindre mötesplatser och pausytor, säger Pi Ekblom, arkitekt på White.

Reform, tidigare Reflex Arkitekter, är inredningsarkitekt i NCC:s nya kontor. Inredningen ska bland annat underlätta för lagarbete och möta behovet av fokuserat arbete. Det skapas till exempel genom många gemensamhetsytor, projektstudios och en inspirerande och varierande arbetsmiljö.