25 januari 2020
måndag, 18 november 2019 14:05

SPG köper central utvecklingsfastighet i Oslo

Skrivet av 

 

Största hyresgäst i Hedmarksgata 13 i centrala Oslo är SATS.


Scandinavian Property Group (SPG) har förvärvat Hedmarksgata 13-15 i Oslo. Fastigheten består i dag av en byggnad om totalt 8.800 kvm med kommersiell verksamhet där SATS är största hyresgäst. Tidigare i höst blev en ny detaljplan antagen som ger möjligheten att konvertera fastigheten till bostäder. Den antagna detaljplanen möjliggör tillskapandet av cirka 7.000 kvm BOA.

– Vi är väldigt nöjda med att ha köpt en fastighet med unik belägenhet mitt emellan Kampen och Vålerenga i Oslo, säger Knut Holte, Managing Partner på SPG.

– De senaste åren har det varit lite utveckling av nya bostäder i denna delen av stan. Med gångavstånd till centrum och Bjørvika, närhet till offentlig transport samt nya Jordal Amfi Arena, har denna fastigheten egenskaper som vi menar lämpar sig särskilt bra för bostadsutveckling, fortsätter han.

Säljare av Hedmarksgata 13 – 15 är Daimyo Eiendom AS.

SPG planerar att bygga 90 – 95 lägenheter på fastigheten. Bostäderna som skall erbjudas i projektet kommer utvecklas och anpassas till flera potentiella kundgrupper – från unga förstagångsköpare till aktiva vuxna. Projektet planeras för säljstart under hösten 2020.  

– Med sin själ och historia har Kampen och Vålerenga de senaste åren blivit mycket populära bostadsområden. Detta önskar vi bevara och ytterligare förädla i vårt planerade bostadsprojekt på Hedmarksgata,  avslutar Holte.

Scandinavian Property Group är ett fastighetsbolag som grundades 2004 och verkar på den skandinaviska marknaden.  Organisationen består av 20 anställda med kontor både i Oslo och Stockholm.

SPG är en industriell aktör inom tre specifika områden, bostäder, samhällsfastigheter, samt projektutveckling av kontor och handel.

SPG har sedan 2004 genomfört fastighetstransaktioner för över 60 Mdr kr.