19 januari 2020
onsdag, 20 november 2019 16:22

Catellas CRIM köper bostadsprojekt för 694 Mkr

Skrivet av 

 

I Nederländerna har Catellas CER III förvärvat tre flerfamiljshus om totalt 9.942 kvm i Helmond, nära Eindhoven.

 

Catella Residential Investment Management (CRIM) har förvärvat tre bostadsprojekt i Tyskland och Nederländerna för cirka 65 MEUR, cirka 694 Mkr, vilket innebär att den totala investeringsvolymen för Catella European Residential Fund lll till mer än 100 miljoner euro. Var och en av fastigheterna ligger nära ledande affärscentrum i Berlin och i München och i den södra nederländska staden Helmond.I Berlin har CER lll köpt ett hyreshus i Adlershof om cirka 5.400 kvm för cirka 28 miljoner euro från Airport Hotel Adlershof
. Fastigheten som är från 2004 byggs för närvarande om och utvidgas med 50 mikro-lägenheter för att skapa totalt 160 fullt möblerade enheter. Fastighetskomplexet, som omfattar sviter för affärsinriktning, ett fitnessområde, konferensrum och restaurang, ligger i Berlin Adlershof Science Park, ett av de mest framgångsrika högteknologiska affärsområdena i Tyskland och Berlins största mediecampus. Fastigheten ligger nära bekvämligheter som butiker, restauranger och kaféer och den har goda kollektivtrafikförbindelser till den nya BER-flygplatsen och Berlins centralstation.I den södra tyska staden München har CER Ill köpt en byggnad om 2.811 kvm med 56 lägenheter från Viva Immobilien Sud för 15 miljoner euro.
Lägenhetsblocket, som också omfattar nio parkeringsplatser och fyra lagringsenheter, ligger i det trendiga bostadsområdet Haidhausen på östra sidan av stadskärnan. Fastigheten ligger nära barer, kaféer och restauranger och den har goda förbindelser till Münchens tunnelbana S-bahn, järnvägsstationer och internationell flygplats.I Nederländerna har CER III förvärvat tre flerfamiljshus om totalt 9.942 kvm i Helmond, nära Eindhoven, för cirka 22 miljoner euro.
Säljaren är ett privat investeringsbolag Reggeborgh. Komplexet, som består av 92 lägenheter med mellan 70 kvm till 166 kvm samt 68 inomhusparkeringsplatser, ligger nära Helmond tågstation, med direkta förbindelser till High Tech Campus i Eindhoven.Patrick Au Yeung
, fondförvaltare för CER III, säger:
– Samtliga tre projekt är belägna i eller nära ledande europeiska högteknologiska campus och affärsområden, där det är brist på jyresbostäder. Med dessa nya investeringar och vår första transaktion i Köpenhamn under våren är CER III nu aktivt i tre länder i Europa. På mindre än sex månader är vi redan på god väg mot vårt totala investeringsmål på 1 miljard euro.