18 april 2024
torsdag, 21 november 2019 15:21

Skanska tecknar hyresavtal i Bukarest, Rumänien

Skrivet av 

 

Campus 6 är beläget i den västra delen av centrala Bukarest och kommer vid färdigställandet att omfatta fyra kontorsbyggnader med en total uthyrningsbar yta om cirka 81.000 kvm.

 

 

Skanska har tecknat ett hyresavtal med Societe Generale European Business Services för 10.500 kvm och 57 parkeringsplatser i den tredje byggnaden i Campus 6 i Bukarest, Rumänien. Hyresgästen kommer att påbörja inflyttningen under fjärde kvartalet 2020. Med detta avtal är byggnaden till 91 procent uthyrd.

 

Kontorsbyggnaden förväntas få LEED Guld- och WELL-certifiering. Hela komplexet bidrar till lokalsamhället med ett offentligt grönt område där hyresgäster, anställda och gäster kan arbeta, träffas och koppla av. Campus 6 är beläget i den västra delen av centrala Bukarest och kommer vid färdigställandet att omfatta fyra kontorsbyggnader med en total uthyrningsbar yta om cirka 81.000 kvm

 

Skanska påbörjade byggnationen av kontorsbyggnaderna Campus 6.2 och 6.3 i december 2018 och de kommer att färdigställas under det tredje kvartalet 2020.

Skanska är ett av de ledande projektutvecklings- och byggföretagen i Europa. Utanför Norden har företaget verksamhet inom husbyggnad samt infrastrukturbyggande i Polen, Tjeckien & Slovakien och i Storbritannien. Skanska utvecklar kommersiella fastigheter på utvalda hemmamarknader i Polen, Tjeckien, Rumänien och Ungern, medan bostadsutvecklingen är aktiv i Prag och Warszawa. Skanska omsatte 36 Mdr kr under 2018 och hade cirka 14.200 anställda i sina europeiska verksamheter.