19 april 2024
onsdag, 27 november 2019 13:10

Markanvisningstävling för bostäder på Ingarö

Skrivet av 

 

Värmdö kommun bjuder nu in till markanvisningstävling för att uppföra ett särskilt boende för äldre med minst 60 lägenheter.


Värmdö kommun befinner sig i en fas med ett ökat antal invånare och har därmed ett stort behov av nya bostäder, framförallt för de allra äldsta invånarna. Värmdö kommun bjuder nu in till markanvisningstävling för byggnation av särskilt boende för äldre, i Pilhamn på centrala Ingarö.

Invid Kolströms kanal omgiven av kulturhistorisk bebyggelse ska ett särskilt boende för äldre utformas. Pilhamn på Ingarö har, förutom flera byggnader från 1800-talet, Ingarö kyrka inpå knuten samt närhet till förskolor och kollektivtrafik. Platsen för den nya bebyggelsen ligger på gångavstånd till Brunn centrum där det erbjuds offentlig och kommersiell service. Idag består markanvisningsområdet av en infartsparkering. För området finns en detaljplan med utrymme för ett särskilt boende.

Värmdö kommun bjuder nu in till markanvisningstävling för att uppföra ett särskilt boende för äldre med minst 60 lägenheter. Markanvisningsområdet utgör en del av fastigheten Brunn 1:507 och är cirka 4.500 kvm stort. För området finns det en gällande detaljplan som möjliggör byggnation av 2.500 kvm byggnadsarea i två våningar. Marken kommer att överlåtas genom försäljning.

Boendeformen ska vara särskilt boende för äldre och det ska finnas lokaler för allmänt utnyttjande, måltider och daglig samvaro samt ett tillagningskök. Utemiljön ska utformas med ytor avsedda för gemensam vistelse som är bilfri och som lockar till avkoppling och social samvaro.