2 juni 2020
torsdag, 28 november 2019 13:44

Stadsrum bygger nytt hotell för Win i Södertälje

Skrivet av 

 

Clarion Hotel i Södertälje ska öppna hösten 2023 med cirka 200 rum med utsikt över sjön Maren. Bild FOJAB Arkitekter

 

 

Lobby och lounge i nya Clarion Hotel Södertälje. Bild FOJAB Arkitekter


Stadsrum Fastigheter har avtalat med Winn Hotel Group att bygga ett hotell om cirka 8.600 kvm i Södertälje med 200 rum som ska operera under varumärket Clarion Hotel i Södertälje. Avtalet mellan Stadsrum och Winn är 25 år.

 

Anders Junger, koncernchef för Winn Hotel Group som kommer att driva hotellet, är entusiastisk:
– Läget är perfekt. Mitt i centrum och direkt vid vattnet med strålande utsikt över sjön Maren och Södertälje kanal. Det här kommer tveklöst att göra Södertälje centrum mer attraktivt.

Magnus Alteskog, vd för Stadsrum Fastigheter, säger:
– Stadsrum Fastigheters och Södertälje kommuns gemensamma vision är att skapa en levande mötesplats vid Marenviken med ett utåtriktat innehåll som hotell, mat, nöje och kultur. Vi är glada att tillsammans med en välrenommerad och professionell part som Winn Hotel Group kunna ta nästa steg i förverkligandet av visionen.

– Södertälje är världens huvudstad för mångfald och jag är därför oerhört glad över att vi tillsammans med Winn Hotel Group nu får möjlighet att öppna ett nytt fantastiskt hotell mitt i city. Det här är bra för alla som besöker stan och det är inte minst ytterligare ett tillskott till nöjesutbudet för södertäljeborna, säger Nordic Choice Hotels ägare Petter A Stordalen.

Clarion Hotel Södertälje planeras stå klart hösten 2023, med cirka 200 rum, 6 konferenslokaler, uteservering vid vattnet, restaurang och bar, gym och konsthall.

Winn Hotel Group, med huvudkontor i Gävle, driver idag tretton hotell i tolv städer, under olika varumärken.