27 maj 2020
fredag, 29 november 2019 13:35

Järfälla säljer 25 tomter för företag

Skrivet av 

 

Intill E18 och Rotebroleden mot E4 växer ett nytt företagsområde fram med cirka 25 tomter, vilka Järfälla kommun nu säljer

 

 

I norra delarna av Järfälla, alldeles intill E18 och Rotebroleden mot E4 växer ett nytt företagsområde fram med cirka 25 tomter. Kommunen har nu avtal om försäljning av de första tomterna i området, som framför allt ska ge små och mellanstora företag möjlighet till ändamålsenliga lokaler i ett fantastiskt läge intill Stäkets trafikplats.

Syftet med det nya företagsområdet är framför allt att ge plats för nya företag som vill investera i Järfälla och därmed medverka till nya arbetstillfällen, samt att ge möjlighet till omlokalisering av verksamheter från bland annat Veddesta där en ny blandstad växer fram.

– Vi vill ha ett livskraftigt företagande i Järfälla. Att små och mellanstora företag ges möjlighet att etablera sin verksamhet på en plats med god infrastruktur som här i Stäket känns väldigt bra. Det ger positiva effekter för hela Järfälla i form av till exempel fler arbetstillfällen, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Näringslivschef Fredrik Persson är också positiv till det nya företagsområdet.
– Små och medelstora företag är ryggraden i Järfällas näringsstruktur. Fyra av fem nya jobb skapas i företag med färre än 50 anställda och dessa står också för 30 procent av kommunens skatteintäkter. Så därför är det särskilt glädjande att det här nya företagsområdet nu tar form.

Just nu pågår utbyggnaden av infrastruktur i området och tomterna är under försäljning. Totalt handlar det om cirka 25 tomter, och intresset är stort.

Beslut om de första marköverlåtelserna inom företagsområdet i Stäket togs på kommunstyrelsen den 25 november och den 11 november.