27 maj 2020
måndag, 02 december 2019 12:03

F5MMAN öppnar i 5:e Hötorgshuset

Skrivet av 

 

Från vänster: Silvana Imam, Mats Hederos och Beatrice Eli.


 

 

F5MMAN är en hubb där kreatörer inom musik, film, styling och form möts i nyskapande samarbeten. Hubben hyr nu av AMF Fastigheter i 5:e Hötorgshusets första våning.

 

 

5:e Hötorgshuset fortsätter utvecklas med kultur och kreativitet genom det nya konceptet F5MMAN som en del i att stärka Stockholms musik- och kulturliv ytterligare. F5MMAN är en hubb där kreatörer inom musik, film, styling och form möts i nyskapande samarbeten. Bakom projektet står Silvana Imam och Beatrice Eli.

Hubben F5MMAN tror på kraften av samarbete och genom att skapa en plats där kreatörer från olika branscher möts kan hitta nya sätt att skapa och förändra. F5MMAN hyr av AMF Fastigheter cirka 270 kvm i 5:e Hötorgshusets första våning. Här kommer musik, film, formgivning och art direction, eventplanering, styling och House of Eli (jackor, styling och merchandise) samt House of Kraft (smycken, kläder och merchandise) att mötas.

I över ett decennium har AMF Fastigheter fördjupat sig i olika branscher i syfte att skapa trygga, trivsamma och levande miljöer för människor och företag. Tillsammans med Silvana Imam och Beatrice Eli vill AMF Fastigheter bidra till att ytterligare stärka Stockholm som musik- och kulturstad.

– Vi vill skapa möjligheter för olika kreativa professioner att mötas, inspireras och ta lärdom av varandra. Kreatörer jobbar ofta ensamma och det kan vara svårt att bredda sitt nätverk utanför den egna sfären. Vi tror att breda, mångfacetterade nätverk är avgörande för att ha en långvarig och stimulerande karriär. Vi vill skapa en plats, en kultur som är genomsyrad av kreativitet och möjligheter, säger Beatrice Eli.

– I nästan två år har vi tittat på hur vi kan skapa bättre förutsättningar för de kulturella och kreativa näringarna i platserna vi arbetar på. De är minst sagt viktiga för människor, företag och stadens utveckling. Utöver fler scener finns ett behov av fler platser att skapa och samarbete på. Därför är vi glada att F5MMAN utvecklas i Stockholms mittpunkt. De samlar en mångfald av människor och kompetenser som vi inte bara hoppas ska skapa spännande konst och kultur, utan även bidra med liv och kreativitet på Sergels torg, säger Mats Hederos, vd för AMF Fastigheter.

AMF Fastigheter har utvecklat platser som Urban Escape, MOOD District och Stockholmsverken på Södermalm.

Silvana Imam och Beatrice Eli
Silvana Imam och Beatrice Eli är artister, låtskrivare och kreatörer, som släppt hyllade album och vunnit priser för sina musik och kreationer. Under senare år har de förnyat och skapat ett helhetskoncept kring hur de jobbar med sin musik och sitt scenframträdande. Detta har varit uppskattat av såväl fans som kritiker och något som de satsar på att vidareutveckla under 2019/2020.