16 april 2024
måndag, 02 december 2019 17:02

Ikano inviger sitt första projekt i Vega, Haninge

Skrivet av 

 

Ikano Bostad har invigt BRF Tindra omfattande 76 lägenheter i Vega, Haninge. Totalt ska Ikano Bostad bygga cirka 500 bostäder i Vega fördelat på tre kvarter. Priserna i BRF Tindra är mellan 1,48 och 3,63 Mkr för 1-4 rum och kök mellan 28 och 85 kvm med månadsavgifter mellan 2.100 kr och 4.800 kr/mån.

 

Tillsammans med Haninge kommun invigde Ikano Bostad i fredags sitt första färdigställda bostadsprojekt i Vega. Intresset för bostäderna har varit stort och de första boende kommer att flytta in under december. Majoriteten av dem som flyttar in är unga förstagångsköpare som är uppvuxna i kommunen. Totalt ska Ikano Bostad bygga cirka 500 bostäder i Vega fördelat på tre kvarter.

– Haninge är en snabbt växande kommun i Stockholmsregionen och Vega är ett viktigt område för oss. Här ska vi uppföra 3.000 nya bostäder under de kommande åren med fokus på hållbar utveckling. Samarbetet med Ikano Bostad har fungerat väl och jag är nöjd med slutresultatet. Det är extra kul att en stor del av bostäderna går till personer som är uppväxta i kommunen, berättar Meeri Wasberg, kommunstyrelsens ordförande i Haninge kommun.

Vega är planerat för att möta morgondagens behov där en hållbar utveckling står i fokus. Precis intill pendeltågsstationen har områdets cyklar fått ett eget parkeringshus. Detta är ett av flera steg för att skapa bra förutsättningar för att ställa bilen och istället åka kollektivt genom att till exempel ta pendeln in till Stockholm City. När allt står klart kommer det att bli en ny levande stadsdel med torg, parker, cykelstråk och närservice. Här kommer att finnas plats för cirka 10.000 människor att bo och leva.

Under december flyttar de första in i Ikano Bostads första bostadsprojekt i Vega, Brf Tindra. Samtliga 76 lägenheter är inredda med innovativa och flexibla lösningar för att förenkla de boendes vardag. Lägenheterna är inredda med flyttbara eluttag som gör det möjligt att flytta elen dit man behöver den och en ljusknapp som gör det möjligt att släcka alla lampor i lägenheten när man går, precis som det fungerar på ett hotell. Sex av husets fyra rum och kök är även utrustade med en rörlig vägg som snabbt och enkelt skapar ett extra rum när man behöver det.

Det är de yngre Haningeborna som flyttar in i Ikano Bostads lägenheter och flera av dem är uppväxta i Haninge eller i Vegas närområde. Det är framförallt närheten till pendeltågsstationen som gjort att valet föll på Ikano Bostad.

– Majoriteten av de som flyttar in i kommer faktiskt från Haninge eller från Vegas närområde. Det är roligt att vi kan vara med och bidra till utvecklingen av Haninge kommun, något som vi hoppas att vi får vara med och göra även framåt, säger Josefine Wikström, bostadsutvecklingschef Stockholm söder på Ikano Bostad.

Priserna i BRF Tindra är mellan 1,48 och 3,63 Mkr för 1-4 rum och kök mellan 28 och 85 kvm med månadsavgifter mellan 2.100 kr och 4.800 kr/mån.