20 april 2024
tisdag, 03 december 2019 11:57

Heimstaden rekryterar hållbarhetscoacher

Skrivet av 

 

Heimstaden satsar på hållbarhetscoacher för att öka samhörighet och trivsel i studentboenden.

 

 

Heimstaden rekryterar hållbarhetscoacher för att utveckla en community-känsla på studentboenden med aktiviteter som förbättrar boupplevelsen och bidrar till både sociala mervärden och minskade ekologiska avtryck. Hållbarhetscoacher är en del i Heimstadens nya koncept Heimvaro – medveten närvaro.

– Vårt mål är att våra studenter ska uppleva att de har en omtänksam och medveten hyresvärd som är mån om att öka samhörighet och trivsel samt tar ett aktivt grepp om hur vi tillsammans kan hjälpas åt att minska vårt miljöavtryck och skapa en delningsekonomi, säger Karmen Mandic, kommunikations- och marknadschef på Heimstaden.

Hållbarhetscoacherna kommer att skapa aktiviteter inom tre prioriterade områden:
1. Gemenskap och kunskap – alla som bor i Heimstadens studentbostäder ska känna sig hemma, må bra och vilja vara delaktiga i hållbarhetsarbete. 2. Låna och dela cirkulärt – vi ska öka gemensam användning och återbruk på ett sätt som sparar både pengar och miljö. 3. Minska avtrycket – vi ska åstadkomma mätbara förbättringar på några av de viktigaste miljöaspekterna som är direkt kopplade till boendet; vattenanvändning, energiförbrukning, avfall och återvinning.

Initiativet är inspirerat av Residence Life - ett vanligt begrepp på den globala studentbostadsmarknaden som handlar om att skapa en positiv helhetsupplevelse för studenter med fokus på tillhörighet och trivsel, stötta övergång från att bo med föräldrar till eget boende och ge studenterna goda förutsättningar att bedriva och fullfölja sina studier.

– Vi arbetar kontinuerligt med att förbättra och utveckla vår kundupplevelse genom att med ett tydligt hållbarhetsfokus anpassa vårt erbjudande efter våra kunders livsstil och förväntningar på en medveten hyresvärd, fortsätter Karmen Mandic.

Heimstaden kommer att börja med hållbarhetscoacher i deras studentbostäder i Växjö och Linköping. Därefter kommer arbetet att utvärderas med mål om att rulla ut konceptet till alla orter där Heimstaden har studentboenden.