26 januari 2020
torsdag, 05 december 2019 11:29

Familjebostäder byggstartar i Rågsved

Skrivet av 

 

Kvarteret Fäboden ligger på Bjursätragatan i Rågsved, nära i en sluttning mot tunnelbanespåret. Fäboden får 108 hyresrätter med ettor till fyror om 31-102 kvm i två L-formade hus med entrébalkonger. Då marken sluttar byggs husen i souterräng.

 

Under onsdagen togs första spadtaget för kvarteret Fäboden med 108 natur- och t-banenära hyresrätter i Rågsved. Det symboliska spadtaget togs av Familjebostäders ordförande, Stockholms bostads- och fastighetsborgarråd Dennis Wedin (M) tillsammans med Jonas Schneider, vd Familjebostäder och Patrik Toresäter, vd Andersson Company. Familjebostäder bygger tillsammans med Andersson Company två vinklade hus längs med Bjursätragatan. Lägenheterna blir 1-4 rok, 31- 102 kvm med entrébalkonger och franska balkonger.

– Detta handlar om svåranvänd mark där det nu ska byggas 108 nya hyresrätter i Rågsved. Jag ser fram emot att inviga dessa bostäder när projektet är klart under 2021, säger Dennis Wedin, bostads- och fastighetsborgarråd i Stockholm.

I en brant skogsslänt pågår markarbeten för att förbereda platsen för de nya husen. Lutningen gör att platsen tidigare har varit svår att besöka. Nu kommer nytt liv med nya bostäder.

– Rågsved och Hagsätra är ett utpekat område för många nya bostäder framöver. Det är därför extra roligt att vi nu startar bygget av 108 hyresrätter på Bjursätragatan. Här bygger vi de nedersta våningarna av betong och färdiga moduler av trä ovan mark för att korta byggtiden. De första hyresgästerna kan flytta in redan under 2021, säger Jonas Schneider, vd för Familjebostäder.

Familjebostäder ökar byggtakten
Stockholm växer så det knakar. Det är ett fantastiskt betyg till Stockholm, men det ställer också höga krav – inte minst på fler bostäder. Familjebostäder ökar byggtakten och ligger i produktion med omkring 1.500 hyresrätter, räknat från spadtag till godkänt slutbevis. Det är det högsta sedan miljonprogrammens dagar.

Familjebostäder, del av Stockholms stad, äger, utvecklar och förvaltar attraktiva hyresbostäder och lokaler för Stockholms behov. Vi jobbar för dagens och morgondagens kunder med engagemang, kundnytta, affärsmässighet och nytänkande i fokus. Vi är ett bostadsbolag i tillväxt. Dagens 19.410 hyresrätter utökas de kommande åren med minst 5.000 nya bostäder.

Kvarteret Fäboden ligger på Bjursätragatan i Rågsved, nära i en sluttning mot tunnelbanespåret. Fäboden får 108 hyresrätter med ettor till fyror om 31-102 kvm i två L-formade hus med entrébalkonger. Då marken sluttar byggs husen i souterräng.