22 januari 2020
måndag, 09 december 2019 10:08

Skanska säljer vårdboende i Göteborg för 290 Mkr

Skrivet av 

 

Skanska säljer ett vårdboende om 5.000 kvm och 77 lägenheter till Altura i Kviberg, Göteborg. Tillträde sker sommaren 2021.

 

 

Skanska har sålt vårdboendet Villa Kviberg i Göteborg för cirka 290 Mkr. Köpare är Altura. Transaktionen kommer att bokföras av Skanska Kommersiell Fastighetsutveckling i det fjärde kvartalet 2019. Tillträde sker sommaren 2021. Sedan tidigare är hyresavtal tecknat med Vardaga. Skanskas rådgivare i affären har varit Cushman & Wakefield.

Det fyra våningar höga Villa Kviberg kommer att få 77 lägenheter och omfattar totalt 5.000 km. Det ligger i ett område där Skanska utvecklat bostadsområdet Kvibergs Ängar. Vårdboendet, som utvecklas och byggs av Skanska Sverige, har högt ställda hållbarhetskrav och ska certifieras enligt LEED. Huset kommer bland annat att utrustas med solceller på taket.

– Vi är mycket glada över att vårt goda samarbete med Skanska fortsätter. De har gjort ett gediget arbete för att utveckla Kvibergs Ängar till ett bostadsområde där både social och miljömässig hållbarhet prioriteras. Att stor vikt lagts vid att främja trygghet i området är något som Altura värdesätter och något som även kommer att genomsyra det nya äldreboendet, säger Dorotea Stellmach, ansvarig för konceptutveckling på Altura.

Kvibergs Ängar är ett område i nordöstra Göteborg som karakteriseras av grönområden och ett rikt utbud av motionsmöjligheter. Skanska har sedan många är tillbaka varit drivande i arbetet att omvandla det tidigare regementsområdet till främst bostäder. Tillsammans med arkitekter, experter och byggherrar har Skanska gjort en omfattande genomlysning av området där bland annat fastigheternas belysning, fönsterplacering och möjliga aktivitetsområden ska bidra till en ökad trygghet.

–Att bidra till utvecklingen av Kvibergs Ängar är något som vi på Skanska är mycket stolta över. I omvandlingen av området lägger vi stor vikt vid att bostadsområdet ska bli långsiktigt hållbart, både miljömässigt och socialt. Detta är vårt andra samarbete med Altura, en aktör som vi ser kommer att bevara och vidareutveckla de värden vi vill ska genomsyra området. Därför är det roligt att de nu förvärvar en kommande fastighet med hög miljömässig standard som uppförs i hjärtat av ett tryggt och grönt område, säger Charlotte Adlerton Gadd, affärsutvecklare på Skanska.

 

Byggnationen påbörjades sommaren 2019 och planeras att slutföras sommaren 2021.