2 juni 2020
tisdag, 10 december 2019 12:00

MVB bygger ny butik för Lidl i Torp köpcentrum

Skrivet av 

 

MVB ska bygga en ny butik om 2.300 kvm i Torp köpcentrum, Uddevalla.

 

Livsmedelskedjan Lidl utökar sin verksamhet i Uddevalla och har gett MVB i uppdrag att bygga en ny butik i Torp köpcentrum.

Projektet omfattar uppförandet av en ny butik anpassad för livsmedelsförsäljning om cirka 2.300 kvm. Butiken blir en så kallad standardbutik, ett av Lidls butikskoncept med fokus på att skapa en lugn och avslappnad köpupplevelse och en trivsam arbetsplats. Lidls mål är att alla deras butiker ska miljöcertifieras. Butiken i Uddevalla kommer att byggas enlig Miljöbyggnad nivå Brons.

– Ett kul och roligt projekt. Lidl har ett spännande butikskoncept och företaget ligger långt fram i sitt hållbarhetsarbete. Vi ser fram emot att ta del av deras kunskap samtidigt som vi kan bidra med vår byggerfarenhet, säger Mikael Andreasson, regionchef MVB Astor Bygg.

MVB är väl etablerad i området och bygger bland annat nya Ramnerödsskolan och gruppboendet Vildvinet för Uddevalla kommun. Lidls nya butik i området är en utförandeentreprenad och ska vara färdigställd lagom till julhandeln december 2020.

Lidl är Europas största matvarukedja. I Sverige öppnades den första butiken 2003. Idag har Lidl Sverige 191 butiker och över 4.200 anställda. Företaget har som ambition att driva utvecklingen av hållbarhet inom dagligvarubranschen.

MVB är ett  privatägda byggbolag med cirka 500 medarbetare med lokala kontor i Skåne, Stockholm inkl. Mälardalen, Halland och Västra Götaland. MVB omsatte cirka 2,7 Mdr kr under 2018 med tillgångar om cirka 1 Mdr kr och ett resultat om cirka 40 Mkr.