19 januari 2020
torsdag, 12 december 2019 15:38

Nordika/Partners Group säljer till Blackstone

Skrivet av 

 

Nordika och Partners Group säljer en fullt uthyrd fastighet med en uthyrbar area om cirka 13.000 kvm logistik-och lätt industri i Stenvretens industriområde i Enköping.

 

Nordika och Partners Group  avyttrar en fastighet i Enköping till Blackstone. Köparen är ett joint venture kontrollerat av Blackstone och M7. Fastigheten är fullt uthyrd med en uthyrbar area om cirka 13.000 kvm logistik- och lätt industri i Stenvretens industriområde i Enköping.

I ett samtal med Jonas Grandér, CEO Nordika,  berättar han att när Nordika köpte den aktuella fastigheten år 2012 var den i stort sett vakant men nu när den säljs är den fullt uthyrd.

Pangea
och Falkenborn var rådgivare till Nordika och Partners Group i försäljningen.

Nordika är ett icke-noterat svenskt fastighetsbolag som huvudsakligen ägs av institutioner från Nordeuropa. Fokus ligger på investeringar främst i Sverige och Finland (med flexibilitet att investera i Danmark och Norge). Sedan starten år 2011 har Nordika förvärvat och förvaltat fastigheter till ett värde om 6 Mdr kr och förvärvat ett betydande kapitalandel i det noterade Amasten med ett underliggande fastighetsvärde om cirka 7 Mdr kr.