23 april 2024
måndag, 16 december 2019 11:28

PATRIZIA köper kanalbostäder i Köpenhamn

Skrivet av 

 

PATRIZIA Immobilien AG har avtalat om att köpa en nyckelfärdig fastighet med 71 bostäder mot kanalen i Köpenhamns attraktiva stadsdel Teglholmen.

 

 

PATRIZIA Immobilien AG, en global partner för paneuropeiska fastighetsinvesteringar, har ingått ett avtal om att köpa en nyckelfärdig fastighet mot kanalen i Köpenhamns attraktiva stadsdel Teglholmen. Förvärvet sker på uppdrag av en av PATRIZIA: s paneuropeiska bostadsfonder, PATRIZIA Wohn-Invest Europa I. Den 6.672 kvm stora fastigheten med 71 bostäder är för närvarande under uppbyggnad av KPC och kommer att vara klar för inflyttning i juni 2019. Säljaren är ett konsortium av KPC och Reka, som har utvecklat och byggt flera projekt tillsammans i området med rådgivarna advokatbyrån Kirk Larsen & Ascanius.

Louise Hertz
, PATRIZIA: s landschef i Danmark, kommenterar:
– Denna nyckelfärdiga investering är en unik möjlighet att köpa en högkvalitativ fastighet i en av Europas mest livliga och bebodda huvudstäder. Köpenhamns befolkningstillväxt i kombination med det attraktiva läget för fastigheten gör att investeringen kommer att ge en stabil avkastning till våra investerare under de kommande åren.

Köpenhamn är fortfarande en av de mest attraktiva städerna för fastighetsinvesteringar på grund av dess goda demografi, växande ekonomi och höga levnadsstandard. Den främsta drivkraften för stadens fastighetsmarknad är befolkningstillväxt, trenden mot ytterligare urbanisering i Danmark och allmän bostadsbrist.

Investeringen på Teglholmen är en av flera core och core-plus-investeringar över hela Europa under år 2018 på uppdrag av fonden PATRIZIA Wohn-Invest Europa I. Fonden har een total investeringsvolym på 4,5 miljarder danska kronor. Förvärvet ökar PATRIZIAs asset under management i Danmark till 10 miljarder danska kronor.