20 april 2024
måndag, 16 december 2019 11:46

Prime Living säljer med vinst i Dublin

Skrivet av 

 

Lars Wikstöm, vd för Prime Living.

 

 

Krisdrabbade Prime Living AB, se länk, tecknade via dotterbolag Prime Living Sandyford Limited sent under fredagskvällen den 13 december 2019, ett avtal om att sälja bolagets fastighet i Sandyford, Dublin (”Sandyford”) på Irland till Atlas Limited Partnership (”ALP”). Köpeskillingen är 18,5 MEUR, cirka 193,3 Mkr. Prime Living köpte år 2017 fastigheten, drygt en mil från centrala Dublin, för 10,3  MEUR, med målet att bygga 600-800 studentlägenheter.

Köpeskillingen ska betalas av ALP vid tillträdet som inträffar den 20 december 2019. Tillträdet är villkorat av att Prime Living tillhandahåller underlag som visar att rivningsarbeten har utförts på fastigheten i enlighet med godkänd fastighetutvecklingsplan, vilket är ett villkor som bedöms kunna uppfyllas i tid.

Av försäljningslikviden kommer cirka 31,42 Mkr användas till att återbetala aktieägarlångivarna enligt den överenskommelse som ingicks med dem den 14 november 2019
. Den planerade tidpunkten för tillträdet vid försäljning av Sandyford innebär att bolaget beräknas bli omkring en vecka sen med fullgörandet av återbetalningsförpliktelsen enligt avtalet med aktieägarlångivarna. Bolaget avser därför kontakta aktieägarlångivarna i avsikt att få godkännande för avvikelsen.

Prime Livings vd Lars Wikström ger följande kommentar:
– Försäljningen av Sandyford är en viktig händelse för oss och en förutsättning för implementeringen av vår rekapitaliseringsplan. Den förbättrade likviditetssituationen ger oss även förutsättningar att fokusera på operationella frågor, vilket är nödvändigt för att förverkliga de värden vi ser i portföljen på sikt.