20 april 2024
onsdag, 18 december 2019 13:21

Viktor Hanson vinner anvisningstävling i Solberga

Skrivet av 

 

Exploateringskontoret i Stockholm har anvisat ett markområde i Solberga med adressen Folkparksvägen till Byggnadsfirman Viktor Hanson AB.



Stockholms kommuns exploateringsnämnd har den 12 december 2019 beslutat att anvisa ett markområde i Solberga med adressen Folkparksvägen till Byggnadsfirman Viktor Hanson AB.

Byggnadsfirman Viktor Hanson AB har vunnit en markanvisningstävling genom jämförelseförfarande och nu har steg två för jämförelseförfarandet avslutats.

– Byggnadsfirman Viktor Hanson valdes efter en sammanvägning av skriftligt koncept tillsammans med presentationen, där den visar på en platsanalys som ligger till grund för det skriftliga konceptet. Vi ser att Viktor Hansons koncept är innovativt på platsen och har förmåga att anpassa sig till den sammanhållna bebyggelsen i Solberga, samt att konceptet visar potential till dagvatten- och skyfallshantering, säger Vanja Westerlund på exploateringskontoret.

– Vi är mycket stolta och glada över att vi vunnit markanvisningstävlingen avseende projektet i Solberga och ser fram emot att samarbeta med Stockholms stad. Det ska bli spännande att följa utvecklingsarbetet i projektet säger Peter Nilsson, vice vd för Byggnadsfirman Viktor Hanson.