23 april 2024
torsdag, 19 december 2019 12:08

Genesta säljer till Klövern för 2 Mdr kr

Skrivet av 

 

Kalvebod Brygge 32 i centrala Köpenhamn omfattar 31.700 kvm.



Genesta säljer kontorsfastigheten Kalvebod Brygge 32 i centrala Köpenhamn på uppdrag av Genesta Nordic Real Estate Fund II (GNRE Fund II) för 1.420 miljoner danska kronor, motsvarande 1.984 Mkr, till Klövern.
När Genesta förvärvade den 31.700 kvm stora fastigheten i början av 2018 var den nästan tom.

Idag är Kalvebod Brygge 32 fullt uthyrd med Kammeradvokaten som största hyresgäst, samt DSB och Rigsarkivet.

Under Genestas ägande har 25.400 kvm hyrts ut och fastigheten genomgår just nu en omfattande renovering för att möta de nya hyresgästers behov. När allt är klart kommer fastigheten att ha skräddarsydda kontorslokaler, en ny fasad och en takterrass.

– Den unika karaktären och det centrala läget gör att Kalvebod Brygge 32 passar perfekt in i fondens investeringsstrategi. Projektet visar varför kontorsmarknaden i Köpenhamn är, och kommer fortsätta vara, en viktig marknad för oss, säger Genestas vd, David Neil.

Hyresgästerna förväntas att flytta in i den nyrenoverade fastigheten i april 2021.

– Vi ser fram emot att få välkomna våra nya hyresgäster till moderna och flexibla kontorsytor i ett mycket centralt läge. Detta förvärv kompletterar vår portfölj i Köpenhamn på ett fantastiskt sätt, säger Rutger Arnhult, vd för Klövern.

Genesta har haft Revco, Gorrisen Federspiel och Colliers som rådgivare under transaktionen.

GNRE Fund II
Fondens strategi är att erbjuda institutionella investerare attraktiva kapitalplaceringar i kontorsfastigheter i Stockholm, Köpenhamn, Helsingfors och Oslo. Fonden investerar också i handel- och logistikfastigheter i huvudstäderna och andra storstäder i Norden.