18 april 2024
måndag, 23 december 2019 11:05

Magnolia startar fyra projekt om 1.350 bostäder

Skrivet av 

 

Fredrik Lidjan, vd för Magnolia Bostad.


Magnolia Bostad har under fjärde kvartalet produktionsstartat totalt fyra projekt om 1.350 boenden.
Produktionsstarterna avser två projekt i befintlig projektportfölj belägna i Lund och Spånga samt två nyförvärvade projekt belägna i Norrköping och Ystad om totalt 1.350 boenden, varav 80 vårdboenden. Samtliga projekt kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver och projekten i Ystad och Norrköping kommer att uppföras i trä.

Projektet i Spånga har sålts till Heimstaden Bostad.

För projektet i Lund har totalentreprenad tecknats med Serneke. Fastigheterna är belägna i Södra Råbylund i östra delen av Lund och har ett unikt läge i staden med närheten till både Råbysjön och Lundaslätten.

För de nyförvärvade projekten i Norrköping och Ystad har totalentreprenad tecknats med Derome. Fastigheten i Norrköping har ett attraktivt läge i Björkalund strax söder om centrala Norrköping och fastigheten i Ystad har ett strandnära läge, cirka 300 meter från havet och med bra kommunikationer till Malmö. Totalt omfattar de två fastigheterna utveckling av cirka 20.600 kvm BTA.

Projekten omfattas av tidigare ingångna ramavtal och vinstavräkning för projekten i Lund, Norrköping och Ystad sker när försäljningsavtal tecknats för respektive projekt.

— Vi ser mycket positivt på att vi under fjärde kvartalet produktionsstartat cirka 1 350 boenden. Detta resulterar i att vi produktionsstartar omkring 2.700 boenden under 2019. Utöver detta har vi förvärvat omkring 1.100 bostadsbyggrätter enbart under det fjärde kvartalet, säger Fredrik Lidjan, vd för Magnolia Bostad.