25 april 2024
onsdag, 08 januari 2020 13:02

CLS Holdings köper i Staines-on-Thames

Skrivet av 

 

CLS Holdings köper fastigheten TWENTY’ Kingston Road i Staines-upon-Thames, cirka 35 km väster om London, för 19,0 miljoner pund, cirka 235 Mkr.

 

CLS meddelar att bolaget har förvärvat fastigheten TWENTY’ Kingston Road i Staines-upon-Thames, cirka 35 km väster om London, för 19,0 miljoner pund, cirka 235 Mkr, exklusive lagfartskostnader. Tillträde planeras till den 3 februari 2020.

TWENTY omfattar en uthyrbar kontorsarea om 4.109 kvm. Fastigheten har utmärkta transportförbindelser och den ligger en kort promenad från järnvägsstationen Staines som har snabba förbindelser till London och Reading. Heathrow flygplats ligger endast en kortare bilresa bort.

Fastigheten uthyrs för närvarande till fyra hyresgäster, med en återstående löptid på kontrakten om 5,4 år och en vakans om cirka 23 procent. TWENTY har en attraktiv initialavkastning om 5,3 procent vilken ökar till 7,0 procent när den är helt uthyrt. Fastigheten genomgick en omfattande renovering år 2014 och den uppnådde då en klassificering som BREEAM Excellent och en EPC ’B’ rating.

CLS meddelar också att bolaget har slutfört försäljningen av Quayside Lodge i Fulham, London för 19,0 miljoner pund till en privat fastigjhetsutvecklare. Som tidigare meddelats fick fastigheten ett bygglov år 2018 för en ny bostadsutveckling med 10 våningar.

Fredrik Widlund, CEO för CLS, kommenterar:
– Vi fortsätter att se en rad förvärvsmöjligheter i Storbritannien som är anpassade till vår portfölj. TWENTY Kingston Road erbjuder en stark potential med en möjlig avkastning om 7 procent, vilket är i linje med vår opportunistiska strategi. Vi kommer att fortsätter att stärka vårt fastighetskapital, när möjligheter liknande förvärvet av Quayside uppstår, till nya investeringar i Storbritannien, Tyskland och Frankrike.