Skriv ut denna sida
tisdag, 14 januari 2020 14:32

Kielo/Brunnswick köper tre fastigheter i Esbo

Skrivet av 

 

 

Fastigheten Quartetto Intermezzo i Esbo.Fastighetsbolaget Kielo, som förvaltas av Brunswick Real Estate, har förvärvat tre kontorsfastigheter i finska Esbo i två separata fastighetsaffärer.

Kileo har köpt fastigheterna Quartetto Intermezzo och Piispankalliontie 13. Säljare var OP (Pohjola) Life Assurance Company. Fastigheterna byggdes 2012 och 2002 och ligger i Esbos stadsdelar Leppävaara och Matinkylä. De två fastigheterna omfattar cirka 11.000 kvm modernt kontor.

Fastigheten Säterinkatu 6 förvärvades den 19 december från en fond som förvaltas av Savills IM. Fastigheten byggdes 2001 och ligger i stadsdelen Leppävaara och är direkt ansluten till Quartetto Intermezzo via en bro. Fastigheten omfattar cirka 6.300 kvm modernt kontor.

Hanna Rauhala
, fondförvaltare på Brunswick Real Estate, säger:
– Vi är glada att kunna meddela två nya förvärv i Esbo. De tre fastigheterna som ingår i förvärven är fantastiska tillägg till Kielos växande portfölj. Vi ser Leppävaara och Matinkylä som attraktiva delmarknader och vi ser möjligheter att vidareutveckla och förbättra marknadens lokala kontorsutbud i linje med Kielos kapitalförvaltningsstrategi.

Från och med oktober 2017 har Kielo gjort tio förvärv i växande finska regionstäder och kring huvudstaden Helsingfors. Portföljen omfattar för närvarande cirka 220.000 kvm modernt kontor, varav en majoritet har byggts efter 2000. Företagets fokus är på aktiv kapitalförvaltning och äldre fastigheter renoveras stegvis.


Senaste från Redaktionen