10 april 2020
onsdag, 15 januari 2020 15:02

Jula till Backaplan på Hisingen

Skrivet av 

 

 

Under sommaren 2020 öppnar Jula ett varuhus om 3.000 kvm i den nordvästra delen av staden på handelsområdet Backaplan, Hisingen, Göteborg.

 


Backaplan är ett handelscenter på Hisingen, fem minuter från Göteborgs centrum. Det är ett välbesökt som expanderar Backaplan kraftigt. Skandia Fastigheter, som äger en stor del av området, har nu i dialog med staden och de övriga fastighetsägarna för planer att skapa en attraktiv stadsmiljö med bostäder, shopping och andra viktiga samhällsfunktioner. Bild: Skandia Fastigheter


I början av sommaren 2020 kommer Jula öppna ett nytt varuhus i Göteborg, denna gång i den nordvästra delen av staden på handelsområdet Backaplan.

Julavaruhusen i Kållered och Sisjön i Göteborg får ytterligare sällskap när Jula nu skrivit avtal med Siba Fastigheter AB för ett nytt varuhus på Backaplan.

– Det blir ett nytt läge för Jula i ett område i stor förändring, vilket kommer stärka vår position i Sveriges andra största stad, säger Johan Sjöhagra på Jula.

Stark handelsplats
Varuhusets yta är cirka 3.000 kvm och kommer utrustas med Julas senaste butikskoncept.

– Jula har länge önskat etablering på Hisingen och Backaplan, vilket kommer göra oss mer komplett handelsmässigt inom Göteborgsområdet. Det händer väldigt mycket på Backaplan med omnejd, vilket gör det till en otroligt stark handelsplats, säger Johan Sjöhagra.

 

Jula grundades 1979 som ett familjeföretag. Karl-Johan Blank, Julas ägare, har varit med från starten och byggt upp företaget. Sedan några år har Jula utvecklats till en koncern, Jula Holdingkoncernen, med verksamheter inom Retail, Fastigheter, Finans, Logistik och Hotell. Jula huvudkontor finns i Skara, Sverige. Koncernen har cirka 3.500 anställda och 2019 omsattes drygt 8,1 Mdr kr.