30 mars 2020
torsdag, 16 januari 2020 13:12

SL/Restaurang Kalaset etablerar sig i Ursvik Entré

Skrivet av 

 

 

Ursvik Entré, fd Bankhaus 90, omfattar 60.000 kvm och ägs av Nordisk Renting på Rissneleden 110, Sundbyberg. Fotograf Catarina Harling

 

Totalt har nu hyresavtal tecknats om 17.000 kvm i Ursviks Entré och nu senast med med Storstockholms Lokaltrafik AB (SL) för moderna kontorsytor om cirka 1.300 kvm för Tvärbanans projektkontor samt tillhörande projektetablering för NCC om cirka 700 kvm. Fotograf Catarina Harling

 

 

 

Michael Howing, vd för Kalaset på 4:an. Fotograf Anders Klapp

 

 

Ursvik Entré i Rissne, också känt som Bankhus 90, fortsätter att fyllas med hyresgäster och service. Hyresavtal har nu tecknats med Storstockholms Lokaltrafik AB (SL) för moderna kontorsytor om cirka 1.300 kvm för Tvärbanans projektkontor samt tillhörande projektetablering för NCC om cirka 700 kvm. Totalt är nu cirka 17.000 kvm uthyrda. Därutöver har fastighetsägaren Nordisk Renting inlett ett samarbete om en restaurang- och eventverksamhet i Ursvik Entré med restaurangentreprenörerna bakom succén ”Kalaset på 4:an”, som bland annat driver TV 4:s personalmatsal.

Med sin närhet till kommunikationer samt byggnadens flexibilitet, storlek och välkända profil är Ursvik Entré ett spännande uthyrningsobjekt där SEB och Ambulanssjukvården i Storstockholm AB (AISAB) redan finns i fastigheten och där SATS öppnar ett nytt gym på cirka 2.000 kvm i januari 2020. Fastigheten består av totalt cirka 60.000 kvm.


I och med den kommande etableringen av en högklassig lunchrestaurang med tillhörande event- och konferensverksamhet samt SL:s projektkontor tillförs närområdet både nya dagtidsarbetande såväl som efterfrågade servicefunktioner.

– Kalaset är mycket nöjda med den kommande etableringen i Ursvik Entré. Vi tror mycket på fastigheten och den pågående utvecklingen i området. Event- och konferensytorna är fantastiska. Dessutom kommer vårt erbjudande med hälsomedveten och variationsrik mat av hög kvalitet bli en viktig komponent i vardagen för hyresgästerna i Ursvik Entré, säger Michael Howing, vd för Kalaset på 4:an.

– Vi hälsar både SL och Kalaset varmt välkomna till Ursvik Entré och gläds åt att vi på detta sätt ytterligare förstärker byggnadens serviceutbud och skapar nya arbetsplatser i området. Vi är också mycket glada över att vårt samarbete med Sundbybergs stad och näringsliv fortsätter. Dessa etableringar är ytterligare ett viktigt led i utvecklingen av Ursvik Entré som en plats att växa på, säger Caroline Bertlin, vd för Nordisk Renting.

SL tillträder sina nya lokaler i april 2020. Eventverksamheten är redan igång, med Sundbyberg Stads årliga näringslivsmiddag i november 2019 som viktig milstolpe.

Cushman & Wakefield är rådgivare till Nordisk Renting i uthyrningen av Ursvik Entré.