18 februari 2020
torsdag, 16 januari 2020 15:11

Rikard Nyhrén lämnar Hemsö för Newsec AM

Skrivet av 

 

 

 

 

Rekryteringen av Rikard Nyhrén (bilden) innebär att han blir Chief Operating Officer, COO, med ansvar för att förenkla arbetssätt och sprida best practice inom koncernen. Han kommer närmast från en roll som fastighetschef på Hemsö.

De senaste åren har Newsec Property Asset Management vuxit kraftigt i Norden genom framförallt förvärv och är nu Europas näst största fastighetsförvaltare. Tillväxtresan förväntas fortsätta och därför rekryteras

Rikard Nyhrén har en gedigen fastighetsbakgrund från ledande branschaktörer och erfarenhet av att driva förändringsarbete.

– Vi är på en väldigt spännande resa just nu, växer kraftigt och investerar i att bygga framtidens förvaltning med allt vad det innebär av digitaliserade processer och smarta arbetsmetoder. För att säkerställa att vi håller tempo och levererar enligt plan tar vi in Rikard som COO. Vi fastnade framförallt för Rikards gedigna branschkännedom och erfarenhet av att driva komplexa förändringsprojekt med många intressenter. Vi tror att Rikard kommer att hjälpa oss att fokusera på rätt saker. Sen är han också en utpräglad tävlingsmänniska vilket aldrig är fel, säger Björn Lindeborg, Head of Newsec Property Asset Management.

Rollen som COO täcker hela Newsecs förvaltningsverksamhet med omkring 1.600 medarbetare och 40 miljoner kvadratmeter under förvaltning fördelat över Norden och Baltikum.

– Jag ser fram emot att lära känna en ny organisation och tycker att det ska bli särskilt spännande att arbeta i en internationell roll. Jag hoppas kunna skapa mervärde genom att hjälpa till att säkra kvalitativa processer över landsgränser så att kunderna får en likvärdig Newsec-upplevelse oavsett land. Jag har fått ett positivt intryck av Newsec, både vad gäller den fas man befinner sig i rent affärsmässigt och den varma inkluderande kultur som jag upplever att man står för, säger Rikard Nyhrén.

Rikard Nyhrén kommer att ingå i den nordiska ledningsgruppen för Newsec Property Asset Management och rapportera till Björn Lindeborg men ha ett nära samarbete med landscheferna och deras organisationer.

– Det här kommer att bli ett bra stöd för oss i den dagliga verksamheten. Vi kommer nu att få hjälp att sätta rätt tryck i pågående projekt och dela med oss av de bra initiativ som genomförs på olika håll i organisationen. säger Mattias Johansson, Head of Newsec Property Asset Management in Sweden.

Rikard Nyhrén kommer att tillträda den nya tjänsten under våren 2020.