23 april 2024
måndag, 20 januari 2020 10:15

ALM Equity hyr ut 400 hotellrum i Häggvik

Skrivet av 

 

 

Förutom att operera 400 hotellrum planerar ALM Equity för cirka 1.500 bostäder fördelat på tio etapper inom ett kvarter i Södra Häggvik. Bild: ALM Equity

 


ALM Equitys affärsområde Förvaltning har tecknat hyresavtal för hotellfastigheten Sollentuna Städet 11 i Södra Häggvik, Sollentuna. Avtalet löper i 20 år och omfattar cirka 400 hotellrum samt en restauranglokal. Det årliga driftnettot beräknas till cirka 26 Mkr.

– Det känns väldigt bra att ytterligare kunna befästa den nya stadsdelen Södra Häggvik och dess plats på kartan med ett hotell. Hyresgästen har ett nytänkande och smart koncept som lirar bra med våra visioner och planer för området. Tillsammans skapar vi en plats för boende, besökare och företag. Läget mellan Stockholm City och Arlanda, samt den kommande förbifarten, ger goda förutsättningar för detta. Båda parterna är väldigt nöjda, säger Joakim Alm, vd för ALM Equity.

Parterna har sedan tidigare tecknat hyresavtal i Hesselby Slott, där 200 hotellrum hyrts ut för long stay-boende.

– I och med hyresavtalet har vi idag cirka 1.000 hotellrum i vår kommersiella fastighetsportfölj fördelat på fyra hotellfastigheter som ska uppföras till ett värde på cirka 1 Mdr kr, säger Tommy Johansson, affärsområdeschef för Förvaltning, ALM Equity.

Den 20 december 2019 vann ALM Equity även en markanvisning i Barkarby Centrum på 24.000 kvm där bolaget planerar att bygga ytterligare hotell, kontor och bostäder i anslutning till stationen som blir en framtida knutpunkt för regionen.