19 april 2024
måndag, 20 januari 2020 14:08

Patrizia säljer 68 fastigheter i Tyskland

Skrivet av 

 

 

Patrizia har sålt en portfölj med 68 detaljhandelsfastigheter omfattade totalt cirka 122.000 kvm  uthyrbar yta på etablerade orter, med hyresgäster som de stora tyska livsmedelshandlarna Edeka, Lidl, Netto, Penny och Rewe.

 


Patrizia AG  har sålt av en detalhandelsportfölj med totalt 68 fastigheter i Tyskland till en fond som förvaltas av GPEP, en förvaltningsplattform specialiserad på stormarknader och detaljhandelsparker i hela Tyskland.

Portföljen omfattar totalt cirka 122.000 kvm  uthyrbar yta på etablerade detaljhandelsplatser, med hyresgäster som de stora tyska livsmedelshandlarna Edeka, Lidl, Netto, Penny och Rewe.

Patrizia har ökat portföljens återstående genomsnittliga  löptid för hyresavtalen genom ett program för aktiv förvaltning, vilket optimerar värdet för sina investerares räkning.

Daniel Herrmann
, chef för fondförvaltning i Patrizia, säger i en kommentar:
– Som en av de första institutionella aktörerna inom sektorn för  livsmedelshandel är vi väl rustade att dra fördel av det växande investerarfokuset på den tyska marknaden. Denna transaktion är vår första storskaliga försäljning inom segmentet stormarknader och handel. Vi är glada över att ett växande antal tyska och internationella institutioner ser detaljhandelstillgångar för livsmedelsföretag som ett viktigt inslag i deras investeringsstrategi.

Han tillägger:
– Patrizia är fortfarande en aktiv köpare på den tyska livsmedelsmarknaden. Även efter denna försäljning har vår tillgångsförvaltning i delsektorn vuxit under de senaste 18 månaderna. Vi fortsätter att leta efter framtida investeringar, även om vi gör det selektivt och endast där vi ser möjligheten att leverera stark avkastning.

Patrizia förvaltar för mer än 7 miljarder euro i detaljhandelssektorn i hela Europa, där majoriteten av investeringarna finns i den tyska livsmedelssektorn.

Patrizias rådgivare i affären med GPEP var Colliers International och K + L Gates Berlin.