16 april 2024
tisdag, 21 januari 2020 11:58

Finance Tower i Bryssel säljs för 12,7 Mdr kr

Skrivet av 

 

 

Finance Tower i Bryssel  är en skyskrapa som är 145 meter hög och omfattar en stor lokalyta om 181.000 kvm. Bygganden, som är uthyrd till den belgiska regeringen är den näst högsta i Belgien och den byggnad i Belgien som har den största kontorsytan. Tornet uppfördes 1968 och det genomgick omfattande uppgraderingar 2005-2008.


Engelska Valesco Group, har  i samarbete med koreanska Meritz Securities, förvärvat Finance Tower, 145 meter högt och med en lokalyta 181.000 kvm i Brysssel, för 1,2 miljarder euro, 12,7 Mdr kr.

Valesco meddelar att kontorsbyggnaden Bryssel Finance Tower säljs av Breevast och ZBG under förutsättningen att fastighetens skulder om 720 miljoner euro beviljas lån av ett konsortium långivare med Allianz, Legal & General Investment Management, SMBC och Bayern LB.

Det 36 våningar höga tornet, som ligger i Bryssel centrala affärsdistrikt, är uthyrt till den belgiska regeringen.

Shiraz Jiwa, grundare och vd för Valesco Group, säger:
– Vår inställning till fastighetsrisk och vår förmåga att lösa komplexa strukturer har gjort det möjligt för oss att förvärva detta landmärke och denna eftertraktade fastighetstillgång med stöd av en mycket utmärkt institutionell investerare i Meritz.

Henk Brouwer, vd för Breevast och styrelseledamot i ZBG, säger:
– Försäljningen av Finance Tower är en betydande prestation, vilket representerar ett åtagande från ZBG och Breevast som förvaltat byggnaden under två decennier och nu med en försäljning av hög kvalitet i hjärtat av Bryssel.