23 april 2024
fredag, 24 januari 2020 12:46

Patrizia säljer Galleri K i Köpenhamn

Skrivet av 

 

 

Galleri K, omfattande 24.000 kvm butiker och kontor, ligger nära Strøget i Köpenhamn.

 

 

Patrizia har sålt Galleri K på Kristen Bernikows Gade i centrala Köpenhamn. Den mer än 24.000 kvm stora fastigheten, som upfördes 1901, innehåller cirka 10.000 kvm butiker, 9.500 kvm kontorsytor och 5.000 kvm för lager och parkering. Fastigheten är för närvarande uthyrd till internationella och danska varumärken. Köpare är den stora kanadensiska pensionsfonden PSP och engelska Aviva Investors.

– Genom aktiv kapitalförvaltning av Galleri K har vi flyttat fastigheten och – i enlighet med vår affärsplan – säkerställt en god avkastning för våra investerare. Vi fortsätter att se möjligheter i Köpenhamn när det gäller stadens grundläggande starka ekonomi och urbanisering, säger Jörg Laue, chef för Transaction Nordics i Patrizia.

Hyresgästerna inkluderar H&M, Adidas och Urban Outfitters, liksom några av Köpenhamns mest populära restauranger, inklusive The Market och PS Bar and Grill.

Sedan förvärvet av Gallery K 2015 har Patrizia implementerat en aktiv kapitalförvaltningsstrategi genom uthyrning till starka hyresgäster för att optimera fastighetens profil. Denna proaktiva förvaltningsstrategi innebär att fastigheten nu uppfyller villkoren för Patrizias modell för försäljning.

Med sitt läge på hörnet av Østergade och Kristen Bernikows Gade, ligger fastigheten centralt i Köpenhamn och på Strøget. Galleri K ligger nära tunnelbanelinjen Cityringen.

Patrizias  rådgivare var RED, ett bolag knutet till Cushman & Wakefield samt Plesner, EY, PwC och Niras.