19 februari 2020
fredag, 24 januari 2020 12:51

Peab bygger kontor och hotell i Esbo

Skrivet av 

 

 

Peab ska bygga en kontorsbyggnad på sju våningar och ett hotell på åtta våningar, totalt 22.700 kvm BTA, intill en existerande kontorsbyggnaden i finska Esbo

 

 

Peab har fått uppdraget att bygga en kontorsbyggnad och ett hotell på Kägeludden i Esbo Finland. Kontraktssumman uppgår till 38 MEUR, cirka 400,5 Mkr. Beställare av kontorsbyggnaden är fastighetsaktiebolag Espoon Swing Plus C och av hotellet fastighetsaktiebolag Espoon Swing Plus A.

Uppdraget innehåller en kontorsbyggnad på sju våningar och ett hotell på åtta våningar, totalt 22.700 kvm BTA. Den nya kontorsbyggnaden ska ligga bredvid den existerande kontorsbyggnaden samt hotellet som har en förbindelse till det nya kontoret.

– Vi är väldigt stolta över att få bygga dessa byggnader och visa vår kompetens som vi har erhållit genom erfarenhet från byggnation av åtskilliga kontorsbyggnader i huvudstadsregionen under de senaste åren, säger regionchef Marko Rinkinen, Peab Finland.

Uppdraget är en totalentreprenad med byggstart i mars 2020 gällande kontorsbyggnaden och i juni 2020 gällande hotellet. För kontoret är inflyttning beräknad till oktober 2021 och för hotellet januari 2022.

Projektet orderanmäls i det första kvartalet 2020.