Skriv ut denna sida
torsdag, 13 februari 2020 11:41

HEBA och Åke Sundvall ingår ett projektsamarbete

Skrivet av 

 

 

Vackert beläget i Bredäng med utsikt över Mälaren och Sätraskogen ligger projektet Panorama, som blir HEBAs första bostadsrättsprojekt.

 

Parternas första gemensamma bostadsprojekt ligger nära Sätraskogens naturreservat.



HEBA Fastighets AB och Åke Sundvall Byggnads AB har tecknat avtal som omfattar ett samägt bolag (50/50) med avsikt att uppföra bostadsrätter i Bredäng. Projektet ligger naturskönt på en höjd med strålande panoramautsikt över Mälaren, södra Stockholm och Sätraskogens naturreservat. Projektet går under namnet Panorama med anledning av att merparten av lägenheterna kommer att åtnjuta vacker utsikt. En skogspromenad bort ligger Mälarhöjdsbadet och boende kommer att ha tillgång till mycket goda kommunikationer med såväl tunnelbana som bil.

– Det här känns extra roligt för oss på HEBA eftersom det både är vårt första bostadsrättsprojekt och samarbetsprojekt. Vi har letat efter en partner som kompletterar våra styrkor och kan ta bolaget till nästa nivå och jag tycker att Åke Sundvalls Byggnads AB är precis den vi letat efter. Vi ser framemot att fortsätta våra diskussioner, inte bara kring samarbeten kring bostadsrätter utan även andra upplåtelseformer och jag hoppas och tror på ett långt och fruktbart samarbete, säger Patrik Emanuelsson, vd för HEBA Fastighets AB.

Bostadsrätterna kommer att vara fördelade i tre punkthus med ett underliggande gemensamt garage om totalt cirka 10.000 kvm BOA/LOA. Planerad byggstart är hösten 2020. Genom avtalet äger parterna 50 procent vardera av projektet.

– Detta samarbete är såväl utvecklande som roligt då vi båda bär på stolta byggmästartraditioner och våra kunskaper och erfarenheter kompletterar varandra väl. Vi vill skapa bostäder som tillför något extra till området de befinner sig i och som får människor att må bra. Panorama kommer att passa väl in i denna ambition och vi ser fram emot att bygga detta projekt tillsammans med HEBA, säger Martin Sundvall, vd för Åke Sundvall Byggnads AB.

Nu för parterna en dialog om fler framtida projektsamarbeten med olika upplåtelseformer och karaktär runt om Stockholm och Uppsala.

Senaste från Redaktionen