19 februari 2020
torsdag, 13 februari 2020 18:25

Colliers rådgivare åt MatHem i Farsta

Skrivet av 

 

 

MatHem kommer att flytta sitt lager till Larsboda i Farsta. Fastighetsutvecklaren ​Logistic Contractor kommer att efter att ha utvecklat fastigheten för sin hyresgäst MatHem som nu har tecknat ett hyresavtal.

 


Colliers har agerat rådgivare gällande ett nytt lager i Stockholm åt MatHem. Colliers team inom Corporate Solutions började söka efter lägen för ett nytt lager åt Mathem för cirka 1 år sedan då MatHem är inne i en stark tillväxtfas och i behov av ett nytt lager för att kunna möta kundernas ökade efterfrågan.

MatHem eftersöker ett citynära logistikläge och har efter att ha tittat på flera alternativ i bland annat Brunna, Rosersberg och Jordbro, valde MatHem att flytta sitt lager till Larsboda i Farsta.

 

Fastighetsutvecklaren ​Logistic Contractor har tecknat ett hyresavtal med MatHem och kommer att utveckla fastigheten för sin hyresgäst. Den miljöcertifierade anläggningen kommer bland annat att drivas av Stockholms största installation av solceller, vilket innebär att MatHem till stor del kommer att bli självförsörjande på förnybar el. Lagret beräknas att tas i drift under 2022.

Anders Thor, Head of Corporate Solutions på Colliers säger:
– Det har varit en lång process med att hitta ett citynära logistikläge till MatHem. Jag är väldigt nöjd med utfallet när nu MatHem flyttar till Larsboda där de får möjligheten att anpassa sina nya lokaler efter sin verksamhet.

Innan slutgiligt beslut om lagret tas ska ärendet nu genomgå sedvanlig politisk process inom Stockholms stad. Ambitionen är att det nya lagret kan tas i drift under 2022