20 april 2024
fredag, 14 februari 2020 11:31

Besqab köper fyra fastigheter i Aspudden

Skrivet av 

 

 

Besqab köper fyra fastigheter i Aspudden av Boform Fastighetsutveckling AB för 100 Mkr.

 


Besqab har avtalat om förvärv av fastigheter i Aspudden genom en bolagsaffär. Här planerar Besqab att uppföra cirka 60 bostadsrättslägenheter. Detaljplanearbetet är i startskedet och produktionsstart beräknas till 2023.

Besqab har avtalat om att förvärva de fyra fastigheterna Staven 8-11 i Aspudden i Stockholm. Säljare är Boform Fastighetsutveckling AB. Projektet är ett kompletteringsprojekt i norra Aspudden, ett av Stockholms mest attraktiva bostadslägen utanför innerstaden. Hemsala har varit rådgivare åt Boform.


Besqab planerar att uppföra cirka 60 bostadsrättslägenheter. Detaljplanearbetet befinner sig i ett startskede och produktionsstart beräknas ske 2023. Köpeskillingen uppgår till cirka 100 Mkr.

– Det känns väldigt bra att börja året med ett förvärv, säger Anette Frumerie, vd för Besqab. Vi är alltid selektiva med förvärv och tittar noga på läget och hur vi kan utveckla attraktiva bostäder för just den aktuella platsen. Här är ett väldigt fint läge med promenadavstånd till tunnelbana såväl som till Liljeholmen och till Vinterviken.