Skriv ut denna sida
måndag, 17 februari 2020 10:47

Venue Retail Group förlänger rekonstruktionen

Skrivet av 

 

 

Rizzo på Nybrogatan 9 i Stockholm. Rizzo ingår i Venue Retail Group AB som är en ledande aktör inom väskor, skor och accessoarer i Sverige och Norge med totalt 114 butiker.

 


Den krisande butikskejan Venue Retail Group AB  förlänger sin företagsrekonstruktion i ytterligare tre månader enligt ett beslut från Stockholms tingsrätts. Bolaget har gjort stora förluster, särskilt år 2016 med en förlust om cirka minus 298 Mkr, förlusterna blev mindre år 2018 med minus 1,1 Mkr och år 2019 med minus 1,6 Mkr.

Venue Retail Group AB är en ledande aktör inom väskor, skor och accessoarer i Sverige och Norge med totalt 114 butiker. Verksamheten drivs genom de helägda kedjorna Accent, Morris, Rizzo samt avdelningar på NK med ett utbud av egna och externa varumärken. Venue Retail Group AB är noterat på Nasdaq Stockholm.

I ett pressmeddelande säger Venue Retail Group att den bedömer att förutsättningarna för att återskapa ett ekonomiskt stabilt företag är goda. Bolagets ska under den kommande perioden ta fram ett förslag till ackord som ska erbjudas de oprioriterade borgenärerna. Baserat på bolagets likviditetsprognos och uttalanden från ägarna bedöms likviditeten vara tillräcklig för driften innefattande kostnaderna för genomförandet av erforderliga förändringar av verksamheten under förlängningsperioden.


Senaste från Redaktionen