20 april 2024
måndag, 17 februari 2020 11:08

Attendo hyr 17.400 kvm vårdboende av FFAB

Skrivet av 

 

 

Attendo hyr ett av Nordens största vårdboende i Uppsala om totalt 17.400 kvm. Det är FAB som har förvärvat, förädlat och nu genomför projektet som kallas Vård Norra & Södra vårdboende. Bilden: Innergården för Vård Norra på Kapellgärdet i centrala Uppsala.

 


FAB har förvärvat, förädlat och genomför projektet Vård Norra & Södra – ett stort vårdboende – i Uppsala tillsammans med TAFAB. Omsorgsföretaget Attendo har tecknat ett 15-årigt hyresavtal för båda projektfastigheterna.


Totalentreprenör för projektet är Veidekke Entreprenad och arkitekt är Jacob Haas, vd och delägare i ÅWL Arkitekter. Fastigheterna ägs av Rikshem. Vård Södra beräknas var klart för inflyttning våren 2021.

Fastigheterna, som har en yta på cirka 17.400 kvm, är konstruerade som moderna vårdbyggnader i en urban miljö, med fokus på kvalitet och hållbarhet:

– Vård Norra består av 105 lägenheter och Vård Södra av 96 lägenheter. Vård Södra blir en miljöcertifierad byggnad i åtta våningar och uppförs i direkt anslutning till Vård Norra, berättar Thomas Andréasson, vd för TAFAB.

– Jag är stolt över att vi kunnat visa att hållbara byggen även kan vara kommersiellt genomförbara, säger Jacob Sandberg, vd för FFAB.