26 april 2024
måndag, 17 februari 2020 14:03

SSM ska sälja Tellus Towers till närstående bolag

Skrivet av 

 

 

Ingen vet nu hur stort projektet Tellus Towers blir eftersom stadsbyggnadsnämnden i Stockholm har beslutat att arbetet med detaljplanen för centrala Telefonplan går vidare med ett flertal utredningar och först ut är Tellus Towers påverkan på flygtrafiken.  Det betyder att ett antagande av detaljplan för Telefonplan kommer tidigast hösten 2020.

 

 

SSM fokuserar nu på hyresrätter och balanserad risk och därför tecknar SSM en avsiktsförklaring om försäljning av JV-projektet Tellus Towers till ett närstående bolag, Clear Real Estate Holding AB, som kontrolleras av SSM:s styrelseledamöter och aktieägarna Ulf Morelius samt Ulf Sjöstrand.

SSM Holding AB har en tydlig fokusering på hyresrättsprojekt med enstaka inslag av bostadsrättsprojekt samt ett balanserat risktagande i bolagets nyligen antagna femåriga affärsplan. Till följd av denna fokusering har SSM idag tecknat en icke bindande avsiktsförklaring avseende försäljning av JV-projektet Tellus Towers med cirka 1.200 byggrätter, merparten planerade som bostadsrätter, till det närstående boalget Clear Real Estate Holding AB.

Tellus Towers är ett framåtriktat projekt för Stockholmsregionen och har potential att skapa ett flerdimensionellt värde för Telefonplan och söderort. SSM gör bedömningen, baserat på vår nyligen antagna femåriga affärsplan, att fortsatt utveckling av projektet bör ske av annan aktör, säger Mattias Lundgren, vd och koncernchef för SSM.

Ett eventuellt bindande avtal om försäljning av JV-projektet Tellus Towers förutsätter att SSM och dess nuvarande JV-partner Partners Group samt Clear Real Estate Holding AB enas om villkoren för en försäljning.
SSM avser att återkomma med ytterligare information om den eventuella försäljningen senast när villkoren för försäljningen är överenskomna.