5 april 2020
torsdag, 20 februari 2020 17:51

Skanska vinner avtal om nyckelfärdiga förskolor

Skrivet av 

 

 

Svenska kommuner behöver bygga 1.000 nya förskolor de kommande sex åren. Bild: Skanska


 

 

Skanska är vinnare inom samtliga 16 anbudsområden i SKR:s (Sveriges kommuner och regioner) nyligen avslutade ramavtalsupphandling om nyckelfärdiga förskolor. Skanska är därmed en av en handfull entreprenörer som kan avropas för att bygga bort förskolebristen i Sverige de närmaste åren.

Svenska kommuner behöver bygga 1.000 nya förskolor de kommande sex åren. Den bedömningen gör samarbetsorganisationen, SKR. Sammanlagt handlar det om uppdrag värda 5 miljarder kronor. För att möjliggöra det genomförde SKR nyligen en upphandling, där Skanska fick toppbetyg i utvärderingen inom såväl pris som kvalitet.

– Vårt mål i alla projekt är att skapa största möjliga värde för varje investerad krona. I det här anbudet har vi samlat expertis från Skanska och Sweco. Med fokus på barn- och pedagogperspektiv har vi skapat en kostnadseffektiv, flexibel och hållbar förskola. In i ramavtalet tar vi med oss vår designdialog, ett verktyg som gör det möjligt att tidigt i processen ge kommunerna expertstöd i arbetet kring lokala förutsättningar och anpassningar, säger Klas Heed, affärsutvecklare, Skanska Sverige.