Skriv ut denna sida
fredag, 21 februari 2020 10:50

KLP köper av Hemsö/Sveanor för 2,6 Mdr kr

Skrivet av 

 

 

Fastigheten Princeton 1, omfattande 23.000 kvm, invid Nya Karolinska Sjukhuset i Hagastaden, köper KLP Eiendom av Hemsö och Sveanor för 2,6 Mdr kr, när fastigheten står klar år 2021.

 

 

 

 

Hemsö och Sveanor säljer den gemensamt ägda fastigheten Princeton 1 i Hagastaden i Stockholm. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till cirka 2,6 Mdr kr.

Byggnaden är högklassig Life science-fastighet som är under uppförande och belägen invid Nya Karolinska Sjukhuset. Fastigheten omfattar 23.000 kvm uthyrningsbar yta och beräknas inflyttningsklar 2021. Hyresavtal har tecknats med Raysearch Laboratories samt Region Stockholm.

‒ Försäljningen är ett naturligt steg då byggnaden är en kontorsfastighet som inte uppfyller Hemsös kriterier för definitionen av en samhällsfastighet. Vi är också nöjda med att vi fått en köpare som är en professionell och långsiktig ägare, säger Nils Styf, vd för Hemsö.

Köpare är KLP Eiendom.
Försäljningen sker i form av att Hemsö Life Holding AB och SveaNor JV Holding AB säljer av aktierna i Scandinavian Life Science AB som äger fastigheten. Frånträde sker i samband med färdigställande.

Senaste från Redaktionen