9 april 2020
fredag, 21 februari 2020 13:04

Castellum rekryterar HR-direktör från Volvo Cars

Skrivet av 

 

 

 

 

 


Rekryteringen av Helena Dino (bilden) innebär att hon den 1 maj blir ny HR-direktör på Castellum. Hon har har lång erfarenhet från olika chefsbefattningar på Volvo Cars och Volvo Ocean Race.

Helena Dino kommer senast från en roll som Senior Director People Experience på Volvo Cars. Under sin karriär har hon jobbat engagerat med kultur och relationsfrågor där förändringsledning och mångkulturella samarbeten stått i fokus.

– Jag ser fram emot att bli en del av Castellum och bolagets ambitiösa planer för framtiden. Med min erfarenhet av ledarskapsutveckling och medarbetarskap hoppas jag kunna bidra till att stärka Castellums attraktionskraft som arbetsgivare i en allt hårdare konkurrens, säger Helena Dino.

Som HR-direktör inom Castellum kommer Helena Dino att vara övergripande ansvarig för koncernens Human Resources. Hon ingår i koncernens ledningsgrupp och rapporterar till verkställande direktör Henrik Saxborn.

– Vi välkomnar att Helena genom sin breda erfarenhet kommer att fortsätta utvecklingen av vår kultur, vår ledarfilosofi och investera i den viktigaste resurs vi har, våra medarbetare, säger Henrik Saxborn, verkställande direktör, Castellum AB.

Castellum har cirka 400 anställda på 17 orter i Sverige, samt i Köpenhamn och Helsingfors. Under flera år har Castellum jobbat engagerat med jämställdhet och mångfald på alla ledande befattningar och inom alla yrkeskategorier. Castellum blev nyligen utnämnt till det mest jämställda av de 600 största börsbolagen i Europa av European Women on Boards.