25 april 2024
fredag, 21 februari 2020 17:07

Skanska ska bygga hotell och kontor i Solberga

Skrivet av 

 

 

På en tomt, streckad linje, vid Kontrollvägen/Folkparksvägen i Västberga/Solberga har Skanskla vunnit en markanvisningstävling för 25.000 kvm för hotell och kontor med inslag av service, idrott och kultur.

 

 

 

Skanska har vunnit en markanvisningstävling för kommersiell verksamhet i området Solberga, intill Västberga söder om Stockholm. På en tomt vid Kontrollvägen/Folkparksvägen ska Skanska uppföra cirka 25.000 kvm  för hotell och kontor med inslag av service, idrott och kultur.

Detaljplaneprocessen påbörjas under våren och kommer att fortlöpa under kommande år. Skanska kommer parallellt att förtydliga konceptet och närmare definiera hur ytorna ska fördelas. Förhoppningen är att kunna byggstarta projektet under 2022.

Västberga är ett av Stockholms mest centralt belägna företagsområden med direkt anslutning till E4 och närhet till tunnelbana vid Telefonplan.

Området genomgår nu en spännande utveckling, där Skanska i maj 2017 fick en markanvisning för kontorshus vid Västbergavägen, intill kvarteret Akrobaten.