9 april 2020
onsdag, 26 februari 2020 14:35

Hur påverkar New Silk Road svensk logistik?

Skrivet av 

 

 


Colliers rapport heter ”The Silk Road”, (Sidenvägen) med hänvisning till den enorma infrastrukturinvestering som Kina har initierat och som nu har nått långt in i Europa.

 


 


För tredje året i rad publicerar Colliers en rapport som ger en översikt över den logistiska fastighetsmarknaden i Sverige. Rapporten presenterar hyresnivåer, avkastningsnivåer och prognoser för de mest attraktiva logistikplatserna i Sverige. Colliers ger dess syn på marknadens framtida utveckling, inklusive observationen att hyresnivåerna för de flesta logistikplatser i landet ser ut som stabiliserande och att prognoser indikerar en neutral hyrestrend.

Årets rapport heter ”The Silk Road”, (Sidenvägen) med hänvisning till den enorma infrastrukturinvestering som Kina har initierat och som nu har nått långt in i Europa. Rapporten analyserar hur New Silk Road kan påverka Sverige och den svenska fastighetsmarknaden för logistik.

Anders Johansson
, biträdande direktör, Colliers Industrial & Logistics, säger:
– Logistik förblir extremt het. De flesta kommuner producerar aktivt mark för fler logistikanläggningar, eftersom det har varit rekordintresse för att bygga nya logistikbyggnader de senaste åren. Trenden att bygga logistikbyggnader på spec ser också ut som att fortsätta och bli mer och mer vanligt.

Författarna till årets rapport är Anders Johansson, Erik Wallin, Joachim Svedberg och Manfred Meyer.