2 april 2020
torsdag, 27 februari 2020 11:38

Galären samarbetar med Norrbottensteatern

Skrivet av 

 

 


Teaterhuset i Luleå. Fotograf: Magnus Stenberg

 

 


Galärenfonden som instiftades 2018 har sedan starten stöttat verksamheter som Luleå Pride, Vilda Kidz och Hej Främling! Dessutom delar fonden årligen ut Samhällsbyggnadspriset - För livet i staden. Nu utvecklas även det tidigare samarbetet med Norrbottensteatern genom Galärenfonden.

Galären har, sedan flera år tillbaka, varit en del i Norrbottensteaterns verksamhet som sponsor och samarbetspartner. Galären vill vara en långsiktig partner till teatern och har därför tecknat ett nytt, längre avtal.

– Ett rikt kulturliv är en viktig ingrediens för livet i staden och dess attraktivitet. Mångfald och variation i stadens utbud av nöjen, kulturevenemang och fritidsaktiviteter är viktigt för en levande stad, säger Galärens vd Gunnar Tåhlin. Vi står för långsiktighet i allt vi gör, lika så med vårt samarbete med Norrbottensteatern. Det nya avtalet är skrivet på 3 år, berättar han vidare.

– Vi uppskattar samarbetspartners som Galären. Båda verksamheternas värderingar går ihop på ett bra sätt och vi är båda överens om att detta samarbete symboliseras av en gemenskap som är till fördel för båda parter. Vi vill båda arbeta långsiktigt tillsammans och verka för kulturens betydelse och tillgänglighet i Luleå och i övriga länet, säger Anna Thurfjell, marknads- och försäljningschef vid Norrbottensteatern.