25 april 2024
fredag, 28 februari 2020 13:24

Rågsveds centrum är till salu

Skrivet av 

 

 


Rågsved  ansågs som toppmodernt på 1950-talet, men redan år 1970 började man tala om Rågsved som nedgånget.


Nu är det klart att tomträtten Rågsveds centrum säljs. Nuvarande ägare, Rågsved Fastighets AB, med styrelseordförande Jean Uckardas har ägt centrumet sedan 2004.

Centrumet har länge setts som ett av Stockholms mest slitna och nedgångna, med en fastighetsägare som bara gör det absolut nödvändigaste för att hålla det vid liv. Krav har ställts från såväl Rågsvedsbor som politiker om att något måste göras och staden borde köpa centrumet, skriver StockholmDirekt. Men enligt Dennis Wedin, (M), bostads- och fastighetsborgarråd, är staden inte intresserad av att köpa Rågsveds centrum.

– Inte mycket har gjorts för att fräscha upp och renovera bostadsområdena runt omkring centrum, så man kan säga att centrumet är i samma skick som resten av området Rågsved. Om vi skulle lägga massa pengar på att rusta upp centrumlokalerna skulle hyrorna höjas rejält och dagens handlare kanske inte ha råd att vara kvar. Folk skulle inte ha råd att handla. Dessutom ägs marken och torget av staden och den gör heller inte mycket för att fräscha upp i centrum, säger Jean Uckardas till StockholmDirekt.

Rågsved Fastighets AB omsatte 9,8 Mkr år 2018 med en vinst om 4,8 Mkr. Fastighetstillgångar var 62,0 Mkr (60,4).