27 maj 2020
fredag, 28 februari 2020 15:03

Savills utvecklar Futurum i Köpenhamn

Skrivet av 

 

 


Savills säljer nu projektet Futurum som innehåller en fastighetsportfölj med studentbostäder, bostäder för mico-living och bostäder för äldre, som för närvarande håller på att utvecklas i Köpenhamn.

 

 


Savills och danska mäklaren Nordicals marknadsför nu projektet Futurum som innehåller en fastighetsportfölj med studentbostäder, bostäder för mico-living och bostäder för äldre, som för närvarande håller på att utvecklas i Köpenhamn.

Portföljen består av fem fastigheter: en studentbostadsbyggnad, ett äldre flerfamiljshus och tre fastigheter som antingen kan omvandlas till studentboende eller ett boende för micro-living  efter en förändring i den lokala detaljplanen.

Savills menar att ett prognostiserat nettoresultat för Futurum är 8,8 MEUR. Futurum innehåller 807 bostäder om 34.448 kvm samt en detaljhandelsenhet om 907 kvm. Alla fastigheterna i Köpenhamn beräknas vara färdigställde vid årsskiftet 2020/21.

Aurelio Di Napoli,
chef för Savills Operational Capital Markets, säger:
– Med tanke på den betydande obalansen i tillgång och efterfrågan för dessa tillgångsslag i Köpenhamn är Futurum en sällsynt möjlighet för investerare att etablera ett starkt fotfäste på den traditionellt begränsade danska marknaden. De nyutvecklade fastigheterna har de senaste bekvämligheterna och de ligger på en plats i Köpenhamn med utmärkta transportförbindelser i närheten av institutioner för högre utbildning. Eftersom mer och mer kapital försöker hitta till fastighetssektorn bostäder, förväntar vi oss att detta kommer att bli en marknadsledande transaktion.