20 april 2024
måndag, 02 mars 2020 16:59

Peab Center invigs i Malmö

Skrivet av 

 

 


Det första huset är färdigt i The Gate, som Peabs projektet i Vintrie i södra Malmö kallas.


 





Torsdagen den 5 mars invigs Peab Center Malmö i Vintrie i södra Malmö. Därmed är det första huset färdigt i The Gate, som projektet kallas. Peab har utvecklat och byggt det nya kontoret där många anställda i södra Sverige nu får en gemensam hemvist.

Kontoret har plats för närmare 200 anställda i Peab från samtliga av bolagets fyra tätt samarbetande affärsområden. Även bolaget Prefa Sverige AB kommer att hyra in sig i det första huset av de fem som planeras.

Kontoret har stort fokus på hållbarhet, både vad gäller människa och miljö. Byggnaden, som tilldelats miljöcertifiering Silver, har även solceller på taket från bolaget Glacell ägt av Peab.

Peabs nya kontor i den första etappen om totalt fem hus planeras i projektet The Gate i Vintrie. Det är Peab Fastighetsutveckling som utvecklar projektet via dotterbolaget Annehem. Den första byggnaden omfattar cirka 6.600 kvm kontorslokaler. Förutom Peab Center kommer det att beredas plats för andra företag som vill etablera sig i samma byggnad. Peab Center omfattar cirka 3.800 kvm kontorsyta och inflyttning sker under det första kvartalet 2020.

Peab investerar cirka 200 Mkr i den byggnad som nu invigs. Den egna byggentreprenaden utgör 122 Mkr av detta belopp.