27 maj 2020
onsdag, 04 mars 2020 10:43

Betonmast bygger kontor åt Stena Fastigheter

Skrivet av 

 

 


Stena Fastigheters nya kontor Stuveriet med 16 våningsplan byggs på Masthuggskajen i Göteborg.


 

Betonmast Göteborg har tecknat totalentreprenadavtal med Stena Fastigheter för byggnation av den nya kontorsfastigheten Stuveriet på Masthuggskajen. Ordersumman uppgår till cirka 190 Mkr.

Den nya kontors- och mötesplatsen Stuveriet består av 16 våningsplan med café, bistro och sportlounge. På plan 13 planeras ett orangeri och en terrass med vidsträckt utsikt över hamninloppet.
En bra plats att träffa kunder på, eller möta kollegor och vänner. I gemensamma lokaler på flera våningar finns det alla möjligheter att umgås och inspireras över företagsgränserna. Ytterligare två plan byggs till på Stena Fastigheters befintliga kontorsbyggnad intill. Totalytan ligger på nästan 10.000 kvm.

– Vi är oerhört stolta över att ha fått Stena Fastigheters förtroende att uppföra denna ikonbyggnad som kommer att göra ett stort intryck på Göteborgs skyline, säger Magnus Attemalm, vd för Betonmast Göteborg.

Stuveriet byggs på Masthuggskajen, mitt i hjärtat av den kulturella och kreativa delen av stan. Här finns alla pusselbitarna för ett spännande och balanserat liv, både på jobbet och efter. Träning, teater, konserter, krogar – livet på kajen är fullt av möjligheter och inspirationen.

–  Masthuggskajen har varit vårt hem i över 50 år och här finns vårt hjärta. Nu bygger vi ett nytt kontor, Stuveriet, med plats för många fler företag på denna kulturella och kreativa plats, vilket känns fantastiskt, säger Agneta Kores, vd för Stena Fastigheter Göteborg.

Beräknad inflyttning är våren 2022.