27 maj 2020
onsdag, 04 mars 2020 11:47

Rothschild, en enhet för fastighetsinvesteringar

Skrivet av 

 

 


Pierre Jacquot har utsetts till vd för nya Edmond de Rothschild Real Estate Investment Managements fondverksamhet (REIM).


 

Edmond de Rothschild tillkännager i ett pressmeddelande  att gruppens tre europeiska fastighetsföretag bildar ett varumärke med namnet Edmond de Rothschild Real Estate Investment Management (REIM).

Gruppen Edmond de Rothschild har en övertygelse om långsiktiga investeringar och gruppen har varit en aktiv aktör inom fastighetssektorn. Medveten om de djupa samhällsförändringar som påverkar fastighetsbranschen, är koncernen engagerad i att underlätta och finansiera de stora omvandlingarna i denna sektor, med särskilt fokus på markplanering, utveckling av nya och hållbara byggnader och renovering och energioptimering av föråldrade byggnader.


Edmond de Rothschild har byggt upp sin förvaltning av fastighetsinvesteringar över tid genom en serie riktade förvärv. Cleaveland, som grundades i Frankrike 2005, förvärvades av Edmond de Rothschild 2016. Det leds för närvarande av François Grandvoinnet.

 

Cording Real Estate Group, som grundades 2008, förvärvades av Edmond de Rothschild 2018.

Edmond de Rothschilds fastighetsinvesteringar täcker nu Storbritannien, Tyskland och Benelux.

Orox i Schweiz skapades 2007 och samarbetade med Edmond de Rothschild för att lansera flera fastighetsfonder i Schweiz. Dessa fonder leds nu av  Pierre Jacquot och Arnaud Andrieu, efter ett förvärv av Edmond de Rothschild 2012.

De bolag som tillhör Edmond de Rothschild Real Estate Investment Management (REIM) bildar ett konsekvent och omfattande europeiskt nätverk med 9 kontor och 120 anställda, med en initial förvaltning av 11,4 miljarder CHF, cirka 109 Mdr kr, ett nätverk med en betydande potential för framtida tillväxt. Gruppens investeringsfonder  inkluderar kontor, industri, logistik och bostäder.

Pierre Jacquot har utsetts till vd för den nya verksamheten, med Arnaud Andrieu som vice vd och Rodney Bysh som chef för affärsutveckling. Andra ledande utnämningar har gjorts för att stärka de lokala marknadens fotspår och investeringskapacitet, samtidigt som bolaget stärker närvaron på EU-nivå.

Vincent Taupin
, CEO för Edmond de Rothschild, säger:
– Vi är övertygade om att utvecklingen av fastighetssektorn omformar vårt samhälle och vi är redo att agera i en nyckelroll i denna omvandling. Vår ambition är att stärka vårt erbjudande om verkliga tillgångar och att leverera bästa-i-klassen förvaltningstjänster för fastighetsinvesteringar med hjälp av vad som gör vårt DNA