24 april 2024
onsdag, 04 mars 2020 16:28

SRV förhandlar med köpare av Hotel Wood City

Skrivet av 

 

 


Platsen för Hotel Wood City i Jätkäsaari hamn (Västra Hamnen på Busholmen) i Helsingfors är passande för hotelldrift. Bygget av trähotellet beräknas ta två år. Hotel Wood City kommer att ha 194 rum med en lokalyta om cirka 7.900 kvm. Hotellet är det första som drivs av Meininger i Finland.


 





Det finska byggbolaget SRV har tecknat ett avtal om att hyra ut Hotel Wood City i Jätkäsaari hamn, Helsingfors, till  den internationella hotellkedjan Meininger Hotels. Samtidigt förhandlar SRV om att välja en fastighetsinvesterare för sitt  Wood City Hotel.

– Med avtalet kommer hotellprojektet, som  nu är i slutfasen att gå vidare. Platsen för Hotel Wood City i Jätkäsaari hamn är utmärkt för hotelldrift. Designen kombinerar form och hållbar utveckling, i ett läge med goda transportförbindelser. Ett hotell i trä är ett ekologiskt och ansvarsfullt alternativ, säger Juha Toimela, SRV: s verkställande direktör.

Meininger Hotel Helsinki Oy är en del av Meininger Hotels Europe Ltd, en internationell hotelloperatör. Meininger är känt i Europa för sina budgetvänliga rum som erbjuder prisvärt boende på ett centralt läge. Hotellet har också ett eget kök för gästernas användning.

– Vi är verkligen glada över att vara en del av ett så unikt projekt. Detta är en betydande del av vår expansion till Norden för Meininger Hotels. Efter Finland avser vi att öppna hotell i Norge och Sverige, säger Hannes Spanring, vd för Meininger.

Hotellet är en del av SRV: s urbana kvarter Wood City, som kommer att bli porten till den nya ön i Jätkäsaari. En kontorsbyggnad kommer att byggas på kvarteret, som blir det nya huvudkontoret för spelbolaget Supercell. I kvarteret har det redan i februari 2019 färdigställts två bostadshyreshus i trä för Helsingfors bostadsbyrå ATT. SF