2 april 2020
torsdag, 05 mars 2020 13:44

Eva Hamilton, ny styrelseledamot i Fastator

Skrivet av 

 

 

 

 

 


Valberedningen i Fastator kommer att föreslå Eva Hamilton (bilden) som ny ledamot i bolaget inför nästa årsstämma. Eva Hamilton bidrar med mångårig erfarenhet av att leda och utveckla samhällsnära verksamheter.

Eva Hamilton
har en lång bakgrund som journalist på Dagens Industri och Aftonbladet. Hon var vd för SVT mellan åren 2006 och 2014. Efter sin tid på SVT har hon arbetat med styrelse- och rådgivningsuppdrag, bland annat som styrelseledamot i LKAB, Fortum och Expressen.

Fastators styrelseordförande Björn Rosengren kommenterar tillskottet:
– Eva Hamilton har varit framgångsrik i att leda och utveckla verksamheter med stor betydelse för samhället och en närvaro över hela landet. Med sin kompetens, erfarenhet och nätverk kommer hon att bli ett värdefullt tillskott nu när Fastator har ambitionen att kliva upp till en ny börslista.


För Eva Hamilton är det framförallt bolagets affärsmodell som lockar:
– Jag tycker att Fastator är ett spännande och nyskapande investmentbolag. Man är skicklig på att identifiera nya nischer i fastighetsbranschen och med innovativa idéer och kreativitet utveckla dem till framgångsrika bolag, säger Eva Hamilton.

Valberedningen kommer vidare att föreslå omval av styrelseledamöterna Björn Rosengren (ordförande), Carl Bildt, Jacqueline Winberg, Mats Lundberg och Anders Mossberg.

Eva Hamilton kommer föreslås tillträda sin styrelsepost efter bolagsstämman den 6 maj 2020.

Nomineringen av ovan nämnda personer sker i tillbörlig ordning i och med kallelsen till stämman, där även övriga uppgifter från valberedningen presenteras.